divendres, 28 de març del 2014

Selene i Endimió

L'últim quadre  proposat representa a Selene baixant a la Terra, i adormit trobem a Endimió. L'amoret ens indica que és una història d'amor.

Selene era la deessa de la lluna, germana de Helios, el Sol i  Eos, la Aurora.
Selene va ser protagonista de moltes històries d' amor, però la història més important i potser la més maca va ser amb Endimió.
Endimió era un pastor de Caria, nét de Zeus. Havia ocupat el tron d' Èlida, però després de ser destronat ,va buscar refugi a la muntanya Lamos i es va dedicar al camp i als astres, enamorant-se de la lluna. Cada nit s'ajeia per contemplar la lluna fins que s'adormia. Selene no sabia res sobre el gran amor que  inspirava al pastor.  Però,  un dia  Selene va baixar a la Terra, va trobar el pastor nu i adormit, i es va enamorar d' ell.
Des d'aleshores cada nit  baixava  a visitar al pastor i  sempre el  trobava dormit i  ella jeia amb ell sense despertar-lo.
Fins que un dia els llavis de Selene van despertar Endimió  i es van demostrar el seu amor.
Selene va pujar a l'Olimp per demanar a  Zeus  que complís  el desig del seu estimat, que era  dormir un somni etern,  i del qual només despertaria quan la seva estimada arribés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada