dimecres, 29 de gener del 2014

Relació entre les amazones gregues i el riu Amazones


Fa uns dies a classe, vam començar a parlar sobre les amazones de la mitologia grega. Com bé ens va explicar la magistra venefica, les amazones eren una nació habitada només per dones guerreres.
La paraula amazona ve del grec Ἀμαζών que significa “sense un pit”, això es degut a que les amazones es tallaven o es cremaven el pit dret per fer servir l'arc i les llances amb més llibertat, sense cap obstrucció física. Encara que no hi ha indicis d'aquesta pràctica en pintures o ceràmiques, les amazones sempre són representades amb un pit tapat, com es pot veure a la imatge. Es creu que vivien a la ciutat del Mar Negre de Terme (Themiskyria), i són esmentades per l'historiador grec Heròdot.

Mosaic Haleplibahce, Sanliurfa ,Turquia

A partir d'aquí, va sorgir el dubte de si el riu Amazones té alguna relació amb aquests éssers mitològics. De fet, a la primera exploració que va fer Francisco de Orellana al 1541, els seus homes van ser atacats per dones guerreres. Encara que es creu que aquestes dones eren en realitat homes indígenes amb el cabell llarg, les cròniques de Gaspar de Carvajal deixen clar que les dones que els van atacar tenien la pell molt blanca, lluitaven amb arcs i fletxes i eren tan fortes com deu indígenes junts. Aquestes guerreres eren tan similars a les de la mitologia grega que els exploradors van anomenar al riu "Amazones".


1 comentari:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    ResponElimina