dissabte, 25 de gener del 2014

ARISTARC DE Samos

Sóc l'hoplita, i  ja que estem veient el què sabien els grecs sobre astronomia i geografia, ara us explicaré breument  sobre un dels grans astrònoms de l'antiga Grècia:

Aristarc (Arístarkhos Αρίσταρχος, Aristarchus) (310 aC - 230 aC) fou un astrònom i matemàtic grec, nascut a Samos, Grècia. Ell és la primera persona que proposa el model heliocèntric del Sistema Solar, col·locant el Sol, i no la Terra, en el centre de l'univers conegut. En aquest moment  podem adonar-nos  i comprovar la incultura del posteriors cristians, ja que  malgrat els grecs van dubtar de la teoria geocèntrica,  els cristians fins a ben entrat el segle XVI, amb el polonès Copèrnic, no s'ho van qüestionar, així ens va...

Aristarc va ser un dels molts savis que va fer ús de l'emblemàtica Biblioteca d'Alexandria, en la qual es reunien les ments privilegiades de l'antiguitat clàssica. Encara que la seva teoria va ser rebutjada, va ser un avenç i gran tema de debat, ja que en aquella predominava el model geocèntric d'Aristòtil.  


Aquí podem observar un retrat de la seva persona, encara que no era un home gaire agraciat físicament,  es treballava  les seves teories.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada