diumenge, 10 de novembre del 2013

L'amfiteatre de Segòbriga

L'amfiteatre de Segòbriga fou construït a la ciutat romana de Segòbriga, conquerida el segle II AC i que en temps d'August, al voltant del 12 aC, deixà de ser una ciutat estipendària que pagava tributs a Roma  i es convertí en municipium.
 La ciutat formà part de la capital de la província romana Tarraconense  i avui dia les restes es troben a la població de Selice.

L'amfiteatre  fou construït entre el segle I i II , està just davant del teatre i era l'edifici més gran dels que es construïren a la ciutat de Segòbriga.
Aquest edifici té una  planta el·líptica que mesura 75 m .
La sorra es separava de la  graderia  per un podium

La càvea es dividia en tres zones horitzontals -ima , media  i summa cavea - , separades per murets per albergar als espectadors segons la seva classe social . Verticalment es dividia en 12 cunei delimitats per escales que acabaven en els vomitorium , portes de sortida o entrada .

Es va utilitzar per a la seva funció original, els espectacles , fins al S. III ,  cap al S.IV  es va utilitzar com a magatzem agrícola  i al  S. XVII es va aprofitar com a pedrera per a la construcció del monestir d'Uclés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada