dilluns, 8 de maig del 2017

ODISSEA CANT VIII

     PRESENTACIÓ D' ODISSEU ALS FEACIS 

Al dia següent pel matí , Odisseu i Alcínou van cap a l’àgora, mentres Atenea anava passejant pels carrers de la ciutat parlant sobre l’arribada d’Odisse, que  és considerat per tots com un nàufrag.
Alcínou informa que Odisseu desitja una embarcació per ser portat cap a la seva pàtria i que un cop s'acabin els preparatius, es celebrarà un convit. Després de sopar, crida a Demòdoc perquè reciti un cant, i ell tria la disputa entre Odisseu i Aquil·leu. Llavors Odisseu es tapa el rostre perquè sent  vergonya que el feacis el  vegin plorant.
Quan acaba el banquet els feacis anuncien unes competicions. Odisseu en primer lloc es nega, però Euríal el  menysprea i Odisseu agafa un disc i  el llença més lluny que qualsevol altre feaci ,i enfadat, provoca a la  resta  a combatre’s en qualsevol prova.
Alcínou per tranquil·litzar les coses diu que els hi és mes plaent un banquet i balls, demanant els joves que demostrin al convidat  les seves danses.   Per això, Demòdoc canta els amors d’Ares i Afrodita i la trampa que fa Hefest  per avergonyir-los davant  tots els déus.
 Odisseu comenta  a Alcínou que els seus balls són els millors que ha vist , i Alcínou, com agraïment demana a tots els feacis que li donin un obsequi. Euríal li regala una espasa, a més de demanar-li perdó.
Per altra banda, Nausica s’acomiada d’Odisseu i li demana que la recordi tots els dies , perquè ella el va salvar.
Llavors es celebra un altre banquet i Alcínou relata l’enginy del cavall de Troia, de l'entrada i la sortida dels guerrers durant la nit . Finalment Alcínou s'adona que Odisseu està plorant  i li pregunta quin és el seu nom i el seu origen.     

JOHN FLAXMAN, 1810



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada