dimecres, 19 de novembre del 2014

AENIGMA QUINTUM

Els alumnes de l'Institut Antoni Cumella us proposem el següent enigma:


1) Qui és?
2) Expliqueu el seu mite 

2 comentaris:

  1. És Clícia.

    El mite de Clícia i Hèlios, la personificació del Sol. Aquest mite comença amb Afrodita que no estava del tot feliç al costat del seu marit, Hefest, i buscà amor i companyia en Ares i Adonis. Hèlios al assabentar-se planeja posar-la en ridícul davant de tot l'Olimp explicant les seves aventures. Afrodita molt molesta li fa un encanteri pel qual Hèlios s'enamora de la nimfa Leucòtoe però a la vegada, la seva germana Clícia s'enamora d'ell.

    Clícia, al adonar-se'n de que el seu amor no era correspost i que Hèlios a demés estimava a la seva germana, va fins a casa del seu pare i menteix dient-li que Leucòtoe estava mantenint una relació amb un home desconegut i d'amagat. El pare de Clícia furiós i ple d'ira enterrà viva Leucòtoe com a càstig.

    Això va provocar una gran ira en Hèlios i va fer augmentar el sentiment de rebuig cap a Clícia. Ella, veient el menyspreu que li tenia Hèlios, va passar nou dies mirant el Sol per contemplar-hi a Hèlios. Ni menjava, ni bevia. Passats els nou dies els déus la van convertir en un Girasol. Però encara i sent una planta, l'amor de Clícia era tan gran que seguia girant el seu cap per contemplar el Sol des del matí fins al vespre.

    ResponElimina
  2. Preciós, d'aquells mites que normalment no es coneixen!!!!
    Felicitats a les dues, a una per posar-lo i a l'altre per respondre'l

    ResponElimina