divendres, 7 de febrer del 2014

Mitologia (4)

Salve comites!
Tornem a la mitologia, que fa uns quants dies que la tenim força abandonada...
El repte mitològic que us presentem aquesta setmana és una il·lustració d'un conte. Sabríeu dir-nos a quin mite clàssic fa referència i de què tracta aquest mite...???


2 comentaris:

  1. Aracne (Aράχνη), nascuda a Lidia i filla del tintorer Idmó, era, segons la mitologia grega una teixidora de gran anomenada, famosa per la seva habilitat al teler. Un dia va exhibir un tapís tan ben elaborat que tant ella, que era molt orgullosa, com tothom que el veia opinava que la seva destresa superava fins i tot la de la deessa Atena. Aquesta, incrèdula, baixà a la terra a veure el tapís en persona. Primer va adoptar la figura d'una velleta que va recomanar a l'Aracne que no fos tan orgullosa, ja que a Grècia el pecat de supèrbia, en grec ''hybris'', es considerava gravíssim. La noia va desoir els seus consells, i Atena va recuperar la seva forma veritable. Aleshores les dues van iniciar un concurs a veure qui feia el millor tapís. Després del concurs, però, Atena va clavar la seva llança al tapís d'Aracne i la noia, embogida, es va suicidar penjant-se d'un arbre. Però l'Atena, adonant-se que s'havia deixat dur per la gelosia, va decidir convertir-la en aranya, de manera que tant ella com els seus descendents podrien teixir i teixir per sempre, però una obra que ningú mai no admiri. El poeta Ovidi inclou aquest mite a la seva gran obra mitològica Les Metamorfosis.

    ResponElimina
  2. Ai! que t'has avançat tot un curs per respondre, Marius Loquax, ja que això els correspon als alumnes de l'institut Bisbe Sivilla de Calella.Tanmateix, ens has explicat perfectament el mite que el dibuix plasma.

    ResponElimina