dimecres, 26 de juny del 2013

LLATÍ: Per a què serveix?

Salve comites, discipuli et discipulae,
Ara que ja arribem al final del viatge, he trobat una joia, feta per una professora de clàssiques de Castelló, Mercedes García Ferrer, que ens parla d'aquesta llengua tan estimada per tots nosaltres, però alhora, que alguns consideren com una LLENGUA MORTA. 
Suposo que aquests, quan parlen no deuen saber que el que diuen són paraules que han evolucionat més (mots patrimonials) o menys (cultismes), i que ningú els ha explicat que mestre ve de magister; itinerari, d'itineris.... i que aquest vocabulari és ben present en tots els àmbits, tal com ens explica aquest vídeo.

Spero ut placeatis! 


                         

4 comentaris:

  1. Hola, Laura i Txell, un vídeo preciós. Gràcies per compartir-lo ;)

    ResponElimina
  2. Quin vídeo més interessant, és fantàstic. Amb aixó ens podem adonar de la multitud de paraules llatines que han anat evolucionant fins arribar a la nostra llengua i que tenen relació. Però hi ha molta gent que amb aixó no hi pensa.

    ResponElimina
  3. Quina il·lusió m'ha fet aquest comentari, capità Nemo, ja que encara que estem de vacances, vol dir que de tant en tant em mireu per si us dic alguna cosa interessant, però pensa que també és vostre, i ja ho saps, si trobes alguna "cosa " sorprenent del nostre món....

    ResponElimina
  4. Mi nombre es Rosa Mª Bernal y soy estudiante de doctorado de la Universidad de Murcia. Para mi tesis doctoral estoy realizando una investigación que pretende explorar la blogosfera educativa en el territorio español. En la última fase de la investigación, necesito de su colaboración para poder concluir el estudio.

    Contacto con usted dado el interés que suscita su labor como bloguero/a dentro del ámbito educativo. Somos conscientes del compromiso altruista de todo aquel que en un momento dado decide crear un blog y mantenerlo actualizado a lo largo del tiempo, una decisión que abre “una ventana abierta al mundo” con un amplio abanico de posibilidades (publicar información del trabajo diario, colaborar con otros profesionales, difundir experiencias, compartir recursos, etc.).

    Nos gustaría contar con su experiencia y opinión. Por este motivo, agradeceríamos que dedicara parte de su tiempo a la cumplimentación de un cuestionario online. Esta información es muy valiosa y sin su colaboración, difícilmente podríamos obtenerla.

    Debido a que no hemos localizado un correo electrónico de contacto a través de su blog, le rogaría que se pusiera en contacto conmigo (rosabg@um.es) y que fuera tan amable de facilitarme una dirección de correo electrónico donde enviarle dicho cuestionario.

    Gracias por su atención, espero su respuesta.
    Saludos
    Rosa Bernal
    Twitter: @rosabg
    Blog: http://materialesvirtuales.blogspot.com.es/

    ResponElimina