dimecres, 11 de desembre del 2013

El rei Mides

Mides va ser un rei de Frigia que tenia moltes riqueses, i que un dia es va trobar amb Silè, un aconpanyant del deu Dionís, i el va convidar a passar uns dies al seu palau. Quan el deu ho va saber li va dir que faria realitat qualsevol desig seu.
Mides demana que tot el que toqui es converteixi en or perquè no hi ha res que el faci tan feliç.
Dionís fa realitat el seu desig i tot el que ell toca es converteix en or. Mides al principi és molt feliç transformant-ho tot en or, però aviat té gana i prova de menjar un raïm  i aquest es converteix en or, prova de menjar un trocet de pa i també passa el mateix. En adonar-se'n del que passava es va  posar a plorar i la seva filla, al sentir els plors, va anar a reconfortar-lo, però quan el rei va  intentar aturar-la i la va tocar també la va convertir en or.

3 comentaris:

  1. Molt bé, Persèfone! Oi que era ben fàcil...????
    Però no has explicat què va passar després, i com s'acabà tot plegat... Algú ens ho sabria explicar...?

    ResponElimina
    Respostes
    1. El rei Midas li va demanar a Dionís que li treiés aquell poder i el deu li va dir que es rentés les mans en el riu Pactulo. Quan Midas es va rentar les mans va veure com un munt de pepites d'or s'acumulaven al riu, després va omplir una garrafa d'aigua i la va vertir a la seva filla i aquesta va tornar a la normalitat.
      Per celebrar el rei va regalar totes les seves possesions i es va anar a viure en una cabanya amb la seva filla.

      Elimina
  2. Molt ben explicat, Persèfone!
    Ja veieu... Tant d'or, i al final no li va servir de res...

    ResponElimina