diumenge, 25 de setembre del 2011

L' Eneida: Cant a la Musa

L'autor, Virgili, invoca a les muses per tal que li recordin quin va ser el motiu pel qual la deessa Juno estava tan enfadada amb els troians i aquest motiu era el judici de Paris, ja que aquest va escollir a Venus com la deessa més maca de totes, ofenent d'alguna manera a la deessa.
L'autor també ens sitúa geogràficament i ens relata que abans de l'arribada d'Eneas, qui ocupava la regió eren els Cartaginesos.

3 comentaris:

  1. Bé, ballerina, ja veiem com la Musa era la inspiradora del poeta, i que canta les peripècies que el nostre heroi, Enees, va patir fins arribar al Laci i el per què. Però no és que ens situi geogràficament, sinó que ens parla de Cartago perquè aquest poble......
    Qui ho esbrinarà?

    ResponElimina
  2. Al final no has dit res d'aquest color tan bonic que he triat...jajaja

    ResponElimina
  3. Donat que cap de vosaltres diu res, us ho explicaré. Juno també està enutjada amb l'heroi Eneas, ja que ella volia que els cartaginesos fossin el poble escollit per ser els capdavanters, els havia afavorit i protegit,dipositant-hi les seves armes. Però alhora sabia que de la sang troiana havia de néixer un llinatge que més tard destruiria aquest poble, i és per aquest motiu que provoca les seves desventures.

    ResponElimina