dissabte, 10 de maig del 2014

Exposició Caixa Fòrum

Bon dia!!!


El passat 14 d'Abril, uns quants alumnes de 2n de Batxillerat acompanyats per la nostra professora de grec i llatí,  vam decidir amb molta il·lusió anar d'excursió al  Caixa Fòrum de Barcelona, ja que ens havia recomanat una exposició molt interessant anomenada "MEDITERRANI" Del mite a la raó. 




                   


Aquesta exposició és " el fruit de la col·laboració de nombrosos museus europeus que han permès reunir una col·lecció excepcional d'obres de l'antiguitat grecollatina entorn un tema comú:la creació de l'esperit europeu del pròxim Orient a Egipte i d'allà a Grècia i més tard a Roma, el Mediterrani va ser la via de comunicació, de creences, idees, coneixements i formes culturals, la influència del qual s'estén fins avui."

L'exposició que vam contemplar ens va transportar a una altra època molt diferent on podem veure una visió totalment canviant a la d'avui en dia a través d'una selecció de cent seixanta-cinc obres gregues i llatines: estàtues, relleus, ceràmiques, frescos, mosaics i joies, entre els quals destaquen col·leccions públiques de Grècia i Itàlia. D'aquestes grans obres que s'han conservat i hem tingut el plaer de gaudir-les,us deixem  algunes fotos fetes aquest gran dia. 



Forma part  del relleu de Prometeu modelant l'ésser humà i Atenea  donant-li l'ànima.

Escultura de Ψυχή (Psique) en forma de papallona

Forma part  del relleu de Prometeu modelant l'ésser humà i Atenea  donant-li l'ànima.


Com ja saben els alumnes de primer i segon de Batxillerat de l'assignatura de grec, el kilix servia com a copa de vi. En aquest Kílix es representa una escena  musical entre dues dones



 
 Aquesta imatge és un Incunable en català antic del text de les Metamorfosis d'Ovidi.

 Un incunable és un llibre, un full, o una imatge impresa - no manuscrit - aparegut al segle XV. L'incunable no va significar una revolució immediata a la ciència i la cultura, la invenció de la impremta va portar com a conseqüència una selecció dels textos, que significa, per la seva adaptació al gust de l'època, la desaparició d'algunes formes literàries.


Aquesta magnífica estàtua és d'Εἰρενή (Eirené, la Pau ) i Πλουτος (Ploutos, la riquesa).

Per acabar, ens agradaria  insistir en que val la pena anar a veure aquesta magnífica exposició, de veritat!!! per tant si teniu temps o l'oportunitat , està fins al  15 de Juny.
Gràcies :)



Spes i Coralin 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada