divendres, 8 de febrer del 2013

CONCURS ODISSEA 2013

Salve, discipuli et discipulae,

Avui s'ha acabat el concurs  Odissea, que aplegava 343 equips d'alumnes de clàssiques de tot Catalunya, i que us ha tingut tota la setmana navegant com els Argonautes, encara que d'una manera ben diferent, ja que heu hagut d'emprar tot el vostre enginy per anar salvant els obstacles, en aquest cas algunes preguntes que us han portat de cap. 
Heu arribat, com diria Homer, a Ítaca, no els primers, però sí que heu acabat el viatge per aquest món de l'educació a l'antiga Grècia i Roma sabent-ne una mica més, gaudint del treball col·laboratiu i de la satisfacció que suposa haver anat superant els entrebancs per vosaltres mateixos.
Us felicito a tots, ja que heu quedat entre els 155 primers, però especialment felicito l'equip de nois, Les Tres Bessones, que ha arribat en el 91è lloc.
Com vosaltres mateixos heu dit, segur l'any que ve ho fareu millor, i d'això en Cataclàs no en té cap dubte!!!!
Valete!

4 comentaris:

  1. Tot i que hem dubtat molt i hem buscat en centenars de pàgines d'internet, podem dir que aquest concurs ens ha ajudat de forma notable a crèixer culturalment. Crec que la nostra “filosofia” amb la que hem afrontat el concurs ha estat decisiva per sortir amb aquest bon sabor de boca, doncs hem intentat disfrutar al màxim cercant les preguntes que no pas somiant amb el premi. Mai oblidarem el maleït scrinium, jajaja!!

    ResponElimina
  2. Ha estat prou bé, però són massa preguntes i molt dificils i et poses nerviós perquè el temps va contant i estàs tota la estona dubtant si aquesta es la resposta correcte o no. BUUAAAA UN CACAO.
    Pero superbé, m’ho he passat molt bé, ara tinc més cultura llatina i ha sigut molt interesant perquè a lo millor feien preguntes que no tenia ni idea pero que hara no se m’oblidaràn mai, un plaer haver concursat i preparats per l’any que be.
    :D

    ResponElimina
  3. Abans d'exposar qualsevol opinió respecte el concurs de cultura grega i llatina anomenat 'Odisea', vull aclarar que jo no he participat en ell i que, per tant, el meu punt de vista està enfocat en el que he pogut veure des de fora. Començaré per dir que estic totalment a favor de que es fassin aquests tipus de concursos: són una forma amena i diferent de fer aprendre cultura als que hi participen. Definitivament, crec que el pròxim curs hi participaré.

    ResponElimina
  4. Aquest concurs ens ha ensenyat algunes coses més sobre la història i la cultura clàssiques. Hem après algunes paraules noves i algunes curiositats interessants del món antic. 'Les tres bessones' ho hem tingut difícil en algunes preguntes...però ens ho hem passat molt bé. Gràcies magistra per animar-nos a participar en aquest concurs! L'any que bé repetim! VALE ;)

    ResponElimina