dimecres, 14 de novembre del 2012

El rapte d'Europa

Bona tarda classe i magistra venefica!. Crec que el mite és El rapte d'Europa
Voleu saber de què tracta? Doncs endavant

Europa era filla dels reis de Tir, Agènor i Telefasa. Segons diu la llegenda, Zeus estava enamorat d'Europa i va decidir seduir-la. Es va transformar en un brau blanc i es va barrejar entre els ramats del seu pare. Mentre Europa i el seu seguici collien flors a prop de la platja, ella va veure un brau i va acariciar els seus costats i veient que era mansoi, va acabar per pujar-se al seu llom. Zeus va aprofitar aquesta oportunitat i va còrrer  cap al mar, nedant amb ella a la seva esquena fins a  l'illa de Creta. Llavors va revelar la seva autèntica identitat i  Europa es va convertir en la primera reina de Creta. L' acte amorós va tenir lloc sota un plataner, arbre, que segons la mitologia deu a aquest esdeveniment el que les seves fulles siguin perennes.
Zeus li va donar tres regals: Talos, un autòmat de bronze; Laelaps, un gos que mai deixava anar la seva presa, i una javelina que mai errava. Més tard Zeus va recrear la forma del brau blanc en les estrelles que actualment es coneixen com la constel · lació  de Taure. Algunes llegendes expliquen que aquest mateix brau va ser amb el qual es va topar Hèracles, i que finalment va engendrar al Minotaure.

2 comentaris:

  1. Molt bé, capità Nemo, per fi t'has estrenat!!
    Només una pregunta, a qui li va donar els tres regals? a Europa?
    i un aclariment, vigila el que diguin certes versions com que Heracles es va topar amb aquest brau, o que va engendrar al Minotaure, perquè això forma part d'un altre mite, i precisament el brau que va engendrar el minotaure era un sacrifici a Poseidó.

    ResponElimina