dimarts, 8 d’octubre del 2013

Mitologia (1) : Mite de Neptú i Amfitrite

Bon dia Magistra πολύμητις i companys!
Després d'haver-ho pensat i preguntat he arribat a la solució de la imatge del mite. Aquest mite es tracta de la història de Neptú i la seva dona Amfitrite, que era la seva esposa principal.

Neptú, conegut també com a Posidó en la mitologia grega, era el fill gran de Saturn. Saturn va tenir també dos fills importants més, que eren els germans de Neptú, Júpiter i Plutó. Neptú, com la majoria ja sabeu, és el Déu del mar i de l'aigua però això només va començar el 399 a.C perquè fins aquell moment només era el Déu dels núvols i de la pluja fins que les tropes gregues de Sicília van decidir importar el culte de Posidó. Neptú es va convertir en el Déu dels Mars, Terratrèmols, Cavalls i de les Tempestes. Té un munt de coses que l'identifiquen però el més comú que coneixem quasi tots, és el Trident que té relació amb el nom d'un dels fills. 
Neptú es va casar amb Amfitrite i junts van tenir un fill anomenat Tritó, que significa Déu del mar. Tritó és una barreja d'home i de peix. Tritó va ser un Déu marí com el seu pare, en principi era una personificació de la remor de les onades, que provocava amb una closca marina que l'identificava. Més tard van tenir una filla, Rode, una nimfa que segons altres versions, era filla d'Hàlia. Va tenir relacions amb Hèlios i va tenir set fills als quals se li van donar noms d'Helíades. Aquest nom dóna nom a l'illa de Rodes. 

Aquí us deixo una fotografia de Neptú, la seva dona Amfitrite i el fill Tritó! (De la filla Rode no hi ha fotos)
Fins demà!!! 



3 comentaris:

  1. Bé, Latinus Rex! Els alumnes del Bisbe Sivilla heu començat amb bon peu les tasques al Cataclàs!
    De totes maneres, t'has deixat el mite més important sobre Neptú i Amfítrite... Com va aconseguir Neptú casar-se amb Amfítrite...??? Ella ho volia...???? Aquí us deixo aquestes dues pistes perquè esbrineu què va passar...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Txell ho he estat mirant i tens raó em vaig deixar aquesta part del mite, Neptú va veure Amfítrite ballant a una illa anomenada Naxos amb les seves germanes i Neptú es va enamorar. Amfítrite no va voler casar-se,i va fugir amagant-se, però Neptú (Déu del Mar) va enviar un dofí a que persuadís a Amfítrite i finalment es van casar i van tenir Tritó i Rode. És correcte o m'equivoco???

      Elimina
    2. És correcte, Latinus Rex! Neptú va raptar Amfítrite i després es casà amb ella!

      Elimina