dimecres, 30 d’abril del 2014

Miles Gloriosus

    Vam anar a veure la representació teatral de l'obra de Plaute, Miles Gloriosus , “El soldat Fanfarró” feta pel grup In albis de l'IES Fuente Nueva  de Morón de la Frontera i de la qual ja havíem fet la lectura prèviament. Aquesta representació  entre d'altres, es fa gràcies a la Societat Catalana de Teatre Grecollatí, una societat que té com a objectiu programar i reproduir representacions teatrals, així com realitzar activitats per tal de conèixer, promoure i difondre el teatre grecollatí juntament amb la cultura clàssica.
    Va ser una gran experiencia la visita a Tarraco, on a més de poder gaudir d'algunes restes del món antic, també vam disfrutar d'aquesta representació del Soldat Fanfarró. Cal dir que els personatges tenien accent andalús i això donava un toc d’humor a l’obra, a més, tant al principi com al final, es va muntar un festival on tothom que volgués, podia baixar a ballar amb els protagonistes de l’obra.


    Pel que fa a l'escenari, aquest estava ben muntat. Hi havia com una mena de frons scenae molt simple, però alhora molt útil. A l’hora de llegir el llibre van haver-hi coses que van quedar a l'aire, però al veure l’obra tot es va aclarir.. En molts moments hi va haver musicals que feien animar al públic i que estigués pendent de l’obra.
    Pel que fa  a la nostra reacció, va ser molt positiva. No vam parar de riure i ens encantava mirar enrere per veure la cara de la nostra professora, que  estava molt alegre. L'obra, en definitiva, va ser molt fidel al text original, però van aplicar connotacions humorístiques molt arrelades a l'actualitat. Aquesta conjunció va establir un equilibri digne d'aplaudiment.
    Abans de què comencés l'obra, els organitzadors van alliberar una “mona” molt humana  per la càvea. Tota la gent patia perquè temien que vingués la mona i s'assegués a la  seva falda. Cal dir que era una miqueta fanfarrona, però molt amigable. 
    Finalment, dir que recomanem que es segueixi fent aquesta sortida, ja que desitgem que  els cursos vinents puguin gaudir de l'obra tal com ho hem fet nosaltres.  
    - Perseo & Lux Lunae 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada