dimarts, 28 de gener del 2014

CLAUDI PTOLOMEU


Claudi Ptolomeu

Claudi Ptolomeu va ser un geògraf, astrònom i astròleg egipci que va néixer aproximadament  l'any 85  i va morir cap al  170. El seu treball va consistir en un continuat estudi científic a la Biblioteca de Alexandria, on va portar a terme diferents teories explicades en els seus llibres. 








Els horòscops segons Ptolomeu


D' una banda, els seus estudis d' astronomia i el seu coneixement sobre les  idees de Plató i Aristòtil en aquest àmbit , el van fer defensar una teoria geocèntrica , és a dir, que  la terra es troba al centre del univers i està sempre en moviment. Aquesta idea queda plasmada juntament amb el moviment dels diferents cossos celestes en el seu llibre més important, Almagest, que  es vincula directament amb una altre obra anomenada Tetrabiblos en la qual explica la influència d' quest tipus de moviment en les persones.






En l’àmbit geogràfic, destaca el seu llibre La geografia en el qual intenta crear un mapa de tot el món conegut en aquesta època,afegint  tots els territoris definits amb  un sistema de latitud i longitud.Tot i no aconseguir plasmar la realitat amb exactitud, va ser la base de molts cartògrafs durant els anys posteriors, més o menys quinze segles!!!!

Mapa del món segons Ptolomeu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada