diumenge, 2 d’octubre del 2011

Júpiter prediu a Venus la glòria dels troians

Júpiter mirant Líbia des del cel fa emocionar a Venus, que li pregunta què han fet Eneas i els troians per no poder entrar a Itàlia. Júpiter li fa un petó i respon explicant què passarà;Eneas farà una gran guerra a Itàlia i el fill d’aquest, Ascani (Iulus) dirigirà l’imperi durant 30 anys, fent de la capital de Lavínium fortificacions amb murs de l’Alba Llonga. Durant 300 anys l’Alba Llonga serà regnada per pobles troians fins que la sacerdotessa Rea Sílvia, embarassada per Mart de bessons: Ròmul i Rem. Aquests seran abandonats i trobats per una lloba, que farà de nodrissa d’aquests fins que siguin grans.
Ròmul serà qui continuarà amb la fundació de la ciutat a la qual li donarà el seu nom: Roma (Ròmul), un imperi sense fi i l’imperi de la pau, la ciutat serà protegida per Juno i Júpiter. Grècia serà vençuda i passarà a ser província romana. D’aquesta nissaga naixerà Juli Cèsar, que serà rebut amb les restes mortals per tu (Venus) i serà quan s’acabaran les guerres. I serà quan Ròmul juntament amb Rem dictaran les lleis de la ciutat. S’obriran les portes a la nova ciutadella de Cartago pels troians, i tant la reina Dido (de Cartago) com els cartaginesos acceptaran les decisions divines i els acolliran.

1 comentari:

  1. Molt bé!!! No t'escau gens el nom després d'aquest resum. Només un petit detall pels que no sàpiguen el mite: Eneas és fill d'Anquises i la deessa Venus, i marit d'una filla de Príam, Creúsa. És per això que Venus es lamenta de la sort que pateix el seu fill.

    ResponElimina